Miért vásárolj szárítógépet? Nem luxus,spórolsz vele!

Elege van abból, hogy a lakás különböző pontjain szanaszéjjel száradnak a ruhák? Nem tud úgy végigmenni az előszobán, hogy ne ütközzön bele egy vállfán himbálózó ingbe? Nem szeret vasalni? Gondolt már rá, hogy vásárol egy szárítógépet, de nem tudja megéri-e? Már használja, de nem biztos benne, hogy jól? Ha érdeklik a válaszok, olvasson tovább!

Míg korábban kis túlzással luxuscikknek számított, ma már egyre több háztartásban van szárítógép. Azonban a mosogatógéphez hasonlóan, erre az eszközre is igaz, hogy: sokan nehezen tudják eldönteni, hogy egyáltalán szükségük van-e egy ilyen készülékre keveset tudnak róla, ezért rosszul használják

Mik a lehetőségek?

Működési elv szempontjából alapvetően három fajta szárítógépet különböztetünk meg: 1. Szellőztetéses szárítógép 2. Kondenzációs szárítógép 3. Hőszivattyús szárítógép

A háromféle működési elv közötti különbség lényegében (és NAGYON leegyszerűsítve) az, hogy az elsőben a meleget fűtőbetét állítja elő és kell egy cső, ami elvezeti a párás levegőt, ugyanis a gép egyszerűen kiereszti azt a szabadba. A másodikban szintén fűtőbetét állítja elő a meleget és egy belső tartályba gyűjti a nedves ruhákból kicsapódó párát. A harmadikban egy energiatakarékos hőszivattyú állítja elő a meleget és szintén egy belső tartályba gyűjti a kicsapódó párát.

Melyiket válasszam?

A szellőztetéses szárítógépek kora lejárt. A két utóbbi, bonyolultabb technológia összehasonlításakor, már-már vallásos meggyőződéssel érvelnek az egyik vagy másik típus mellett elkötelezett felhasználók. Tény, hogy a hőszivattyús megoldás drágább, de kevesebb áramot fogyaszt. A végeredmény mindkét esetben hasonló: puhább, lágyabb, kevésbé gyűrött ruhák (Legalábbis ahhoz képest, amikor nem használunk szárítógépet) Ha többet szeretne megtudni a szárítógépek működéséről, vagy vásárlás előtt konzultálna egy, a témában jártas szakemberrel,vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeinken keresztül. Kollégáink örömmel segítenek az Ön igényeihez illeszkedő, megbízható készülék kiválasztásában.

Kell ez nekem egyáltalán?

Természetesen szárítógép nélkül is élhet teljes értékű életet. Attól, hogy a készülék használata egyre szélesebb körben elterjedt, még egyáltalán nem biztos, hogy Önnek is szüksége van rá. Tapasztalataink szerint jellemzően azok veszik hasznát a szárítógépnek, akik: kis lakásban élnek és szeretnék felszámolni a száradó ruhák miatt kialakult káoszt nem szeretnek vasalni (a szárítógép használata jelentősen megkönnyíti a vasalást, mivel a gyűrődések nem száradnak bele a textilbe) hivatásukból, munkájukból kifolyólag sokat mosnak (pl. fodrászok, kozmetikusok, masszőrök) nagy háztartásban élő nagycsaládosok, ahol szinte minden nap megy a mosógép

Mire figyeljen?

A mosogatógéphez hasonlóan, a szárítógépre is igaz, hogy a készülék sokkal egyszerűbbé és gördülékenyebbé teheti a hétköznapokat, feltéve, hogy helyesen használja azt. Tapasztalataink szerint a szárítógép-tulajdonosok jellemzően az alábbi hibákat követik el:

  1. Túl sok ruha… Sokan a készülék kapacitásait meghaladó, nagyobb mennyiségű ruhát gyömöszölnek a szárítógépbe. Ennek oka jellemzően az, hogy vásárláskor nem egyeztetik össze a mosógép és a szárítógép űrtartalmát, így a kimosott ruha nem fér be a szárítógépbe. A készülék folyamatos túlterhelése viszonylag rövid úton annak meghibásodásához vezet, az alkatrészek elfáradnak és tönkremennek.

  2. Koszos szűrő… Vásárlóinknak elmondjuk, hogy a készülékek használata során mekkora jelentősége van a rendszeres karbantartásnak. A mosogatógéphez és a mosógéphez hasonlóan a szárítógép esetében is a szűrő tisztítására kell nagyon odafigyelni! A szárítógép szűrőjében lerakódó szöszök ugyanis komoly kalamajkát okozhatnak, ha azokat nem távolítjuk el rendszeresen. Ebben az esetben ugyanis azok lerakódnak a fűtőszál csövére, ami ettől idő előtt tönkremegy, valamint gátolja a gép belsejében a levegő áramlását és növeli a szárítási időt.

  3. Túl nedves a ruha… A szárítani kívánt ruhákat érdemes legalább 1200 fordulaton centrifugálni,mert a gyengébben centrifugált ruhák akár egy órával is meghosszabbítják a szárítási ciklus időt.

Hívja kollégáinkat!

A tipikus hibák elkerülése és a rendszeres karbantartás mellett is adódhatnak olyan problémák, amikor egy szakemberre, vagy egy megbízható szakértő tanácsára van szükség. Ilyen esetekben forduljon bizalommal hozzánk, és kérdéseit munkaidőben a +36-30-334-6363 telefonszámon, valamint e-mailen is felteheti.

Címkék: